ВЪЗДУШНИ СОЛЕНИ МЪФИНИ
Фурната се включва да загрее на 180 градуса и през това време се приготвя сместа.
За направата на тези бързи и лесни мекички солени мъфини са необходими следните продукти:
Чашата, с която се измерват продуктите е с вместимост 200 мл.
Формата за мъфини е за 12 броя
3 яйца
2 щипки сол
1 чаша кисело мляко = 6 с.л.
1 бакпулвер = 12 г
1/2 чаша олио
2 чаши брашно
150 грама сирене
семена микс - за поръсване
Яйцата се разбиват в купа с две щипки сол с телта.
Бакпулвера се разбърква да шупне в киселото мляко и се добавя към яйцата.
Прибавя се и олиото.
Сипва се пресятото брашно и се разбърква добре да стане гъста каша.
Накрая се прибавя натрошеното сирене и се разбърква с лъжица.
Във формичките за мъфини аз поставих хартиени подложки и в тях разпределих цялата смес - по 2-3 супени лъжици.
По желание се поръсват с различни семена.
Слагат се да се пекат за 15-16 минути. Аз пекох с вентилация, на второто ниво във фурната отдолу нагоре.
Оставих ги вътре в изключената фурна за 10-на минути и тогава ги извадих от формата.
Тези пухкавелки са вкусни за закуска и удобни за разходка сред гората.
12 коментара:
направихги и са невероятни благодаря за рецептата
Рецептата е много точна. Станаха превъзходни. Благодаря!
Най-сполучливите солени мъфини! Страхотни са! Вече няколко пъти ги правя и с ксшкавал и шунка. Обирст точките! А не е ксто да не съм праеила много други.
Съжалявам за грешките, пиша от телефон!
Много благодаря за страхотната рецептата!!!
Получиха се невероятни мъфини!
Всички много ги харесаха вкъщи.
Ваня :)
Здравейте, на колко градуса се пекат и предварително ли се загрява фурната
Сега ги правя със синьо сирене и розмарин.
Здравейте, анонимен! Благодаря за отзива! Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Описала съм го още в началото при споделяне на рецептата. Да ви е сладко!
Благодаря на всички за отзивите! Радвам се, че са ви харесали тези солени мъфини!
Здравейте.Тази вечер направих мьфините.Станаха супер.Благодаря за страхотната рецепта :)
Днес открих тази превъзходна рецепта. Направих ги и станаха много сполучливи и вкусни. Запазвам си я за редовно използване. Много, много благодаря!
Брашното е много
Публикуване на коментар