неделя, 12 юни 2016 г.

СОЛЕН КЕЙК ОТ ХЛЯБ

СОЛЕН КЕЙК ОТ ХЛЯБ


ПРОДУКТИ:

филиите от две малки хлебчета /от вчера/
400 грама филе или шунка от свинско месо
300 грама краве сирене
150 грама кашкавал
2-3 големи домата
150 грама /1 кутийка/ крема сирене
60 грама краве масло
1 ч.ч. гъсто кисело мляко
3 яйца
малко сол

Дъното на една тавичка се намазва с бучка краве масло.
Филийките се намазват с крема сирене. Върху всяка намазана филийка се слага по лента от тънко нарязано филе и резен от тънко нарязания домат. Филиите се подреждат околовръст в тавата като хармоника.


Между всяка филийка се слага по тънко парче краве сирене. В средата на тавата се слага една филийка хляб, а върху нея филе, сирене и домат. Останалото краве масло се нарязва на тънки парченца и се наръсва върху хляба.
Яйцата се разбиват в една купа с малко сол. Прибавя се киселото мляко и се разбърква. Сандвичите се заливат с млечната смес.

Най-отгоре се поръсва обилно с настърган на едро кашкавал.

Пече се в загрята фурна на 220 градуса, докато се зачерви.