неделя, 14 октомври 2018 г.

КРЕМ СУПА С ТИКВИЧКИ

КРЕМ СУПА С ТИКВИЧКИ



4 бр. тиквички /ползвах издълбаната сърцевина, тъй като правих пълнени тиквички с месо и гъби/
1 голям морков
1 глава лук
4 малки картофа
1 червена пиперка
1 голям домат
олио, сол, вегета, смлян черен пипер, копър

В тенджера се загрява 5-6 с.л. олио и в него се запържва нарязания лук. Прибавя се настърган на едро моркова, нарязани на кубчета картофи, добавят се е парчетата от издълбаните тиквички. Разбърква се два-три пъти и се залива с топла вода, около 2,5 литра. Прибавя се нарязана една месеста червена пиперка. Оставя се да ври на умерен огън, докато омекнат зеленчуците. Подправя се със сол, вегета и смлян черен пипер. Към края се прибавя нарязан на кубчета домат и се готви още малко, до омекване на домата.
Още гореща, супата се пасира.
Сервира се по желание с лъжица заквасена сметана или гъсто кисело мляко и се поръсва с копър.



Няма коментари: