събота, 13 октомври 2018 г.

КРЪГЛИ ТИКВИЧКИ, ПЪЛНЕНИ С КЕБАП

КРЪГЛИ ТИКВИЧКИ, ПЪЛНЕНИ С КЕБАП





4 бр кръгли зелени тиквички
600 г свинско месо
300 г гъби
1 главичка лук
3 скилидки чесън
4-5 с.л. доматен сос
олио, сол, черен пипер, чубрица, магданоз
8 бр картофи

Тиквичките се измиват и се отрязват напречно до 1-2 см откъм дръжката, която част след малко ще служи за капаче. Вътрешността им се издълбава с лъжица. Сърцевината ще използвам за крем супа.
Месото се нарязва на дребни кубчета и се запържва в тиган със сгорещено олио, докато се зачерви. Добавят се нарязани на дребно чесъна и една главичка лук. Добавят се и нарязаните 200 грама гъби. Разбърква се и щом поомекнат гъбите се добавя доматения сос. Подправя се със сол, две щипки смлян черен пипер, две щипки стрита чубрица, магданоз или копър.



Не много едри картофи се обелват, измиват се и се срязват на половинки. Слагат се в тава, поръсват се с 2 щипки зеленчукова вегета, напръскват се с олио и се разбъркват. До тях се поставят издълбаните тиквички, като във всяка се втрива с пръсти малко сол. Пускат се и няколко гъби около картофите.





Тиквичките се напълват с кебап и се захлупват с отрязаните капачета. В тавата се налива една голяма чаша вода.
Фурната се загрява на 190 градуса. Пече се един час. Аз пекох с вентилация.




Няма коментари: