неделя, 4 февруари 2018 г.

БРАУНИ БИСКВИТКИ

БРАУНИ БИСКВИТКИ





 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

200 г брашно
1 ч.л. равна сода бикарбонат
100 г краве масло
1 ч.ч. нарязани орехи
60 м.л. прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
200 г кафява захар
3 с.л. какао на прах
3 с.л. шоколадови капки
1 пакетче бурбонска ванилена захар
120 г пудра захар за овалване

Брашното се пресява заедно със содата и се оформя като кладенче. Прибавят се орехите.
Маслото се слага в купичка и се разтопява в микровълновата печка за 25 секунди.
Към маслото се прибавя захарта, ванилията и какаото, шоколадовите капки и се разбърква. Добавя се и млякото, в което се изтисква 2 с.л. сок от лимон и отново всичко се разбърква добре.





Тази смес се сипва в брашното и се събира в тесто. Обръща се на плота и се доомесва бързо с още малко брашно - около 1 с.л. Не се меси много, а колкото да се събере в меко тесто.
Завива се в найлоново фолио и се прибира в хладилника за един час.

Откъсва се от тестото и се оформят топчета с големина на малък орех. Овалват се в пудрата захар, след което се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.





Пекат се 10-12 минути на 180 градуса в загрята фурна.
Пекох с вентилация на средно ниво на фурната. Ако ви се струва, че са меки и все още неизпечени, това не трябва да ви притеснява. Извадете ги и оставате да изстиват така в тавата. После ги извадете внимателно. Като се охладят, бисквитките се втвърдяват.



Излизат 42 броя.







Няма коментари: