неделя, 4 февруари 2018 г.

СЛАДКИШ С ПЕЧЕНИ КРУШИ

СЛАДКИШ С ПЕЧЕНИ КРУШИ




необходими продукти:

3 едри круши
4 яйца
100 г краве масло
5 с.л. пудра захар /пълни/
5 с.л. брашно /пълни/
1 бакпулвер
150 мл прясно мляко
1/2 пакетче бурбонска ванилена захар
3 с.л. кафява захар
3 с.л. кристална захар
1 прахче ванилия
начин на приготвяне:

Крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се поръсват с 3 с.л. кафява захар. Слагат се в малка тавичка с незалепващо покритие или върху готварска хартия, след което се запичат в загрята фурна за 15-на минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.
През това време се прави сместа за блата.
Маслото, заедно с пудрата захар се разбива с миксер до побеляване.

Един по един се прибавят последователно отделените жълтъци.


Прибавя се и 1 ч.л. бурбонска ванилена захар. След това се прибавя и прясното мляко.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се сипва към сместа. Разбърква се добре и се сипва в тортена тавичка с падащо дъно, върху което е застлана хартия за печене.



Заглажда се и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Аз пекох с вентилация на средно ниво на фурната за 15 минути.
Блата се изважда от фурната и отгоре се разпределят кубчетата охладени круши.
Докато се пече блата се приготвя белтъчения крем.
В купа се разбиват с миксер 4 белтъка. Първо се бият на ниска степен, като постепенно оборота се увеличава на по-висока степен. Бият се по получаване на сняг, като се обърне купата, да не падат. Прибавят се 3 с.л. пълни кристална захар и едно прахче ванилия. Доразбиват се до получаване на остри връхчета.
Разбитите белтъци лъжица по лъжица се разпределят върху крушите.
Сладкиша се връща отново във фурната и се пече до порозовяване на белтъчния крем - 10 минути.











Няма коментари: