СОЛЕНИ МИДИЧКИ СЪС СИРЕНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
/за 42 броя/
за тестото:
400 г брашно
200 г краве масло
250 г кисело мляко
1/2 ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
за плънка:
250 г сирене
2 яйца
за намазване: 1 яйце
за поръсване: 1 с.л. галета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се пресява. От него се отделя две пълни супени лъжици. Оформя се като кладенче. Прибавя се сол и захар. В киселото мляко се сипва амонячната сода и бикарбоната да шупне.
Маслото се разтопява, но да не е течно. Прибавят се към брашното и се разбърква, докато се обере всичкото брашно, като се замесва на тесто. Прехвърля се върху набрашнен плот и се доомесва, добавяйки по малко от отделеното брашно до получаване на гладко и много меко еластично тесто.
Докато тестото си почине малко, през това време се прави плънката:
Сиренето се настъргва в купа на едрата част на рендето. В него се чукват две яйца и се разбърква с вилица.
Тестото се разточва на кора с дебелина 4-5 мм.
Изрязват се кръгчета с отвора на чаша. Ползвах чаша с диаметър 8 см.
По средата на всяко кръгче се поставя по малка лъжичка от плънката. Прихлупва се и се затварят като мидичка. С вилица или с къдравия нож соленките се притискат по периферията. Подреждат се в тава върху хартия за печене.
През това време фурната се загрява предварително на 190 градуса.
Готовите солени мидички се намазват с четка с разбито яйце. Поръсват се с 1-2 щипки галета, може и семена /това е по желание/.
Изпичат се две тави по 12 минути всяка.
2 коментара:
Thanks for your recipes 😊
Благодаря, за хубавия отзив!
Публикуване на коментар