понеделник, 28 май 2018 г.

ПАНАКОТА ОТ МЛЯКО С ЯГОДОВО КУЛИ

ПАНАКОТА ОТ МЛЯКО С ЯГОДОВО КУЛИ





350 мл прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
4 с.л. захар
1 пакетче ванилена захар
10 г желатин
4 с.л. студена вода

За ягодовото кули:

250 г ягоди
4 с.л. захар
100 мл вода

Прясното мляко се загрява в малък съд, заедно със захарта и се разбърква, без да завира, докато се разтопи захарта. Оставя се да се поохлади, да не е горещо.
Желатина се накисва със студената вода и като набъбне се втечнява върху съд с гореща вода, без да завира. Прибавя се към прясното мляко. Киселото мляко се разбърква да няма бучки. Прясното мляко се налива към киселото и се разбърква добре.
Разпределя се в 4-6 чашки и се оставя в хладилника да стегне за 2-3 часа.

Ягодовото кули се приготвя по следния начин:

Измитите ягоди се нарязват на кубчета. Слагат се в подходящ съд с незалепващо покритие заедно със захарта и малко вода. Поставят се на котлона и се сгъстяват малко, докато омекнат ягодите. Още горещо се пасира.

Във всяка чаша върху млечния крем се сипват по 2-3 с.л. от ягодовото кули.
Украсих с ягода и бисквитка "Орео".















Няма коментари: