неделя, 28 януари 2018 г.

РЕБЪРЦА С ИЗНЕНАДА В ЗЕЛЕВИ ЛИСТА

РЕБЪРЦА С ИЗНЕНАДА В ЗЕЛЕВИ ЛИСТА


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

една кисела зелка
1 кг свински ребра с кост
400 г гъби печурка
1 морков
1 шепа лук шалот
5 скилидки чесън
5 кубчета топено сирене
1 с.л. зеленчукова подправка
1 щипка черен пипер
1 щипка стрита чубрица
1 щипка сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. зелева чорба
олио

Купих едни дълги ребра с кост. Ребрата се измиват и се нарязват по на три. Запържват се в тиган с малко олио до зачервяване, като се обръщат от двете страни. Котлона се изключва и ребърцата се поръсват с подправките и малко червен пипер.


От зелката се отделят подходящи по-големина листа.
Гъбите се обелват, без да се мият. Лукът и скилидките чесън също се обелват.

Завиват се сарми.


В зелевия лист се поставя едно запържено ребърце. До него се слага една малка главичка лук шалот. Ако е по-едър, се срязва на две. Слага се още парченце морков, 1/3 от кубче топено сирене и по една печурка, срязана на две.
Завиват се добре и се подреждат в тава.






Тук-там се пускат скилидките чесън и измежду тях останалите гъби. Поливат се с мазнината, в която са се запържвали ребрата. Заливат се с една неголяма чаена чаша зелева чорба.
Отгоре се завиват с 4-5 по-малки листа от зелката.


Напръскват се с 1-2 лъжици олио и се поръсват с 1 щипка червен пипер.
Слагат се в сгорещената фурна да се пекат на 180 градуса за 1 час и 20 минути. 






Няма коментари: