понеделник, 22 януари 2018 г.

ОРЕХОВИ ОХЛЮВИ

ОРЕХОВИ ОХЛЮВИ







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА ТЕСТОТО:
300 г брашно
1 ч.ч. мека свинска мас
мая - 1/3 от кубчето
150 мл прясно мляко
1 жълтък
2 с.л. захар

ЗА ПЛЪНКАТА:
4 белтъци
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. едро смлени орехи
1 пакетче ванилена захар

за поръсване - 2-3 с.л. пудра захар


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Брашното се пресява. Към него се добавя един жълтък, маста = 4 с.л., захарта и предварително разтворената мая в затопленото прясно мляко. Разбърква се до поемане на брашното. На плота се доомесва до получаване на гладко и меко тесто, добавяйки още малко брашно.






Тестото се разделя на 6 части.

Белтъците, престояли няколко часа на стайна температура се разбиват най-напред с миксер, докато станат на сняг. Прибавя се ванилията и постепенно захарта, като продължава разбиването до получаване на остри връхчета.
Прибавят се смлени орехи към белтъците и внимателно се разбърква с лопатка, за да не спаднат.



Всяка се разточва на тясна правоъгълна лента с размери около 30/10 см върху леко поръсено брашно.

От тази смес се взема по 3 пълни лъжици и се нанася върху една разточена коричка от тестото. Завива се на руло. Това се прави и с останалите кори.





Всяко руло се нарязва на шайбички на разстояние 1 см.


Така нарязаните пънчета се подреждат върху готварска хартия, застлана на дъното на голямата тава от печката.


/Изпекох ги на два пъти, като разпределих във всяка тава нарязаните бисквити от три рула/.
Фурната се загрява предварително. Пекох на 160 градуса 20 минути.




Бисквитите от първата тава се подреждат в поднос и се поръсват с малко пудра захар.


Хартията за печене се обръща обратно в тавата и се подреждат останалите сладки.
Те също отиват във фурната за 20 минути. 








Няма коментари: