понеделник, 22 януари 2018 г.

ДОМАШЕН МЛЕЧЕН КРЕМ

ДОМАШЕН МЛЕЧЕН КРЕМ




1 л. прясно мляко
120 г брашно
1 ч.ч. захар
3 жълтъка
3 прахчета ванилия
50 г краве масло

за украса:
шоколадов крем
физалис
смлени орехи


Жълтъците се разбиват с телена бъркалка. Прибавя се брашното - 6 пълни супени лъжици, ванилията и малко прясно мляко. Продължава да се бърка като се прибавя още мляко - около 300 мл.
Останалото мляко се слага на огъня в тенджера с незалепващо покритие. Прибавя се захарта и се разбърква няколко пъти, като се сгорещява до разтопяване на захарта. Оттегля се от огъня и към млякото се добавя яйчената смес и отново се разбърква. Връща се отново на огъня при непрекъснато бъркане до сгъстяване и получаване на гладък крем. Отдръпва се от огъня и в крема се пуска 50 грама краве масло. Отново се разбърква до разтопяване на маслото.
Във всяка чаша на дъното се сипва по 1 ч.л. течен шоколад /шоколадов крем Nussa/. Отгоре се налива млечния крем. Поръсва се със смлени орехи. Украсата винаги е по желание и може да бъде много различна. Днес имаме в чашите физалис.













Няма коментари: