ОРИЗ С ПРАЗ И СВИНСКО
600 г свински врат
1 ч.ч. ориз
1 праз лук
1 морков
1 домат
1 ч.л. сол
1 ч.л. вегета
1 ч.л. джоджен
1 к.л. смлян черен пипер
олио
Месото - свински вратни пържоли без кост нарязах на късчета и задуших в тенджерка с олио с една кафена чашка вода. Като извря водата, запържих месцето, като го обърнах от двете страни да се зачерви. Извадих го в една паница, а в същата мазнина пуснах накълцания праз, заедно с нарязания морков на кубчета и разбърках. Добавих и измития и отцеден ориз и оставих да се позапържи. Залях с 4 ч.ч. топла вода и прибавих подправките, а след това прехвърлих ориза в тава. Подредих месото, леко посолено с малко сол и до него тук-там по някой резен домат. Сложих да се пече в загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути. Изключих и оставих на топло във фурната още 15-на минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар