сряда, 22 ноември 2017 г.

АРОМАТНИ КАРТОФИ

АРОМАТНИ КАРТОФИ




10 бр средно големи картофи = 1 кг
3 бр едри червени домати
2 скилидки чесън
6-7 с.л. олио
1 ч.л. вегета
2 щ. смлян черен пипер
2 щ. чубрица
2 щ. червен пипер
2 щ. риган
2 щ. сол
2 щ. захар
20 бр черни маслини
4 стръка магданоз

Картофите се измиват и сваряват с кората. Охлаждат се и се обелват, след което се срязват на четвъртини по дължината.
Олиото се загрява в дълбок /уок/ тиган с незалепващо покритие и в него се пускат картофите да се позапържат около 5-6 минути. През това време се пускат и пресовани скилидките чесън. Разбърква се два-три пъти. Картофите се поръсват с малко зеленчукова вегета. Добавят се доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Готви се на умерен огън, докато сосчето поизври и доматите омекнат. През това време се добавят маслините, поръсва се с две щипки захар и се поръсва с подправките. Накрая се смъква от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.





Няма коментари: