събота, 23 януари 2016 г.

РУЛО „АЛИСИЯ”

РУЛО „АЛИСИЯ”
В нета го има в различни варианти. Прави се в йенска правогълна купа за кекс. Аз го направих така: 500 грама овкусена кайма, едно яйце и 2 суп. лъжици галета накисната с малко вода се оставя да почине 30 минути. Предварително се сваряват 5-6 картофа, нарязани на кубчета + подправка „Микадо” докато се варят. После леко намачкани + 1 сурово яйце. Дъното на тавичката се покрива с ленти от много тънко нарязан бекон /аз сложих сурово пушен на „Каслер”/. На дъното се слага половината от каймата, а върху нея нарязани 2 сварени яйца, ред картофи, отгоре нарязани ленти от кисела краставичка и морков, ленти от червен пипер, завършва се с останалата кайма. Затваря се, като се обвие с висящите ленти бекон. Пече се на 200 градуса, докато се позачерви /30-40 минути/. След това се обръща в друга тавичка, поръсва се с настърган кашкавал и се запича.






Няма коментари: