РУЛО „АЛИСИЯ”
В нета го има в различни варианти. Прави се в йенска
правогълна купа за кекс. Аз го направих така: 500 грама овкусена кайма,
едно яйце и 2 суп. лъжици галета накисната с малко вода се оставя да
почине 30 минути. Предварително се сваряват 5-6 картофа, нарязани на
кубчета + подправка „Микадо” докато се варят. После леко намачкани + 1
сурово яйце. Дъното на тавичката се покрива с ленти от много
тънко нарязан бекон /аз сложих сурово пушен на „Каслер”/. На дъното се
слага половината от каймата, а върху нея нарязани 2 сварени яйца, ред
картофи, отгоре нарязани ленти от кисела краставичка и морков, ленти от
червен пипер, завършва се с останалата кайма. Затваря се, като се обвие с
висящите ленти бекон. Пече се на 200 градуса, докато се позачерви
/30-40 минути/. След това се обръща в друга тавичка, поръсва се с
настърган кашкавал и се запича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар