вторник, 26 януари 2016 г.

ДОМАШНИ БОНБОНИ „FERRERO ROSHER /ФЕРЕРО РОШЕ/”

July Morning!
„…Началото на лятото, когато слънцето дава енергия,
вливаща се в младите клетки…, догарящи огньове,
звън на китара, вплетени пръсти, бунт и надежда…
…Над нас се радват чайки, пеят гларуси –
замък от мечтите ни израства!
Подай ръка, пусни ме до олтара си,
един живот, една любов прекрасна…”
ЧЕСТИТО ЮЛСКО СЛЪНЦЕ!
С ДОМАШНИ БОНБОНИ „FERRERO ROSHER /ФЕРЕРО РОШЕ/”
За 30 бонбона – 200 грама крем „Нутела”; 150 грама сурови белени лешници; 200 грама тъмен шоколад /аз ползвах шоколад за готвене/; 50 грама бял шоколад /това по желание за украса/; 4 бр. вафли с лешников крем и 1 суп. лъжица меко краве масло. Отделно още ядки лешници за пълнеж.
Лешниците се изпичат в МВ за 3 мин. на 850 W, като се разбъркват веднъж. От тях се отделят ядки за пълнеж.  Като изстинат, останалите се нарязват с орехорезачка на по-едро. В купа се начупват вафлите, добавят се лешниците,маслото и „Нутела” и се разбърква много добре. Взема се от сместа и с ръце се оформят малки топчета, като в средата се поставя ядка лешник. Оставят се в хладилника за около час.
Всяко топче се окъпва в разтопен на водна баня шоколад и се подреждат върху хартия за печене. Отново се прибират в хладилника да стегне шоколада. Украсяват се по желание. Може да се поръсят с нарязани лешници. Аз ги залях с шоколадова струйка от разтопен кафяв и бял шоколад.
А, АКО ИСКАМЕ ДА ИЗНЕНАДАМЕ ПРИЯТНО НЯКОГО, ТО МОЖЕМ, ОТ ПОДРЪЧНИ МАТЕРИАЛИ, ДА НАПРАВИМ МЪНИЧКА КУТИЙКА С ФОРМА НА МЪФИН, В КОЯТО ДА ПОДНЕСЕМ БОНБОНИ „ФЕРЕРО РОШЕ” И ДА КАЖЕМ: „ЗА ТЕБ! ЗА ИЗГРЕВА В НОВИЯ ДЕН!”
ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ИЗГРЕВИ И СЛЪНЧЕВИ ДНИ!






Няма коментари: