РУЛОТО НА ЖИРАФА
Отдавна му се канех.
Преди време бях правила рулото на Леопарда, спомняте ли си го? Днес на Жирафчето му направих един по-различен от друг път крем, а и му сложих вътре банан. Като ще е с екстри, реших да метна наоколо и някоя и друга кактусова смокиня. Е, повече никога няма да си купя такава смокиня. Просто не ми хареса.
Та, ето как стана рулото: - пандишпан от 4 яйца, разбити много добре с 1 ч.ч. кристална захар. Добавя се 1 ч.ч. бяло брашно и 2 ванилии. От тази смес отделих в поша малко и в тавата върху хартия за печене нарисувах шарката на жирафа. Фурната е загряла през това време на 180 градуса. Метнах тавата вътре и запекох за 1 минута шарката. Оцветих пандишпановата смес с 3 с.л. какао и я изсипах върху стегналата шарка. Пекох на вентилация за 15-на минути.
КРЕМ ЗА РУЛОТО: 180 грама краве масло на стайна температура разбих с 3 суп. л. пудра захар с миксера на пухкав крем. Добавих 1 прахче ванилия. На огъня в съд на водна баня, разбих с миксера 3 цели яйца с 1 непълна ч.ч. кристална захар. Разбивах докато се посгъсти. Прибавих 3 с.л. какао. След това лъжица по лъжица добавях към масления крем и разбивах докато се смесят гладко двата крема. Докато се занимавах с крема, изпеченото руло отлепих от хартията и навих върху влажен тензух, в който престоя, докато стане кремчето. След това се намазва с крема, по средата два банана по дължина и пак се навива на рулце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар