неделя, 24 януари 2016 г.

КАРАДЖОВИ САРМИ

КАРАДЖОВИ САРМИ

Преди повече от 10-на години в едно ТВ-предаване беше гост Данчо Караджов – вокалиста на група „Сигнал”. Там той сподели тези негови „Караджови сарми”, а аз си ги записах в тефтера:

Начукани на тънко свински вратни пържоли без кост, леко осолени, се слагат върху голям лист от кисело зеле. Върху тях се слагат надълго нарязани ленти от кисела краставичка, кисел морков, прясна гъба, по половин кубче топено сирене от триъгълните. Поръсват се с подправки по желание /индийско орехче, джинджифил, куркума.../ Завиват се на сарма.Нареждат се в керамичен съд /глинен гювеч/, като между тях се слагат 5-6 скилиди чесън. Поръсват се с 1 суп. лъжица соев сос, червен пипер, малко доматено пюре, няколко резенчета домати /аз сложих Чери/, че ми харесват по-малки. Поръсва се с олио. Залива се с вода на нивото на сармите и се пече 2 часа на 180 градуса.
При сервиране, за декорация сложих фунийки от печен пипер с печен патладжан.





Няма коментари: