петък, 6 юли 2018 г.

ПИТКИ ПРАЖЕНКИ

ПИТКИ ПРАЖЕНКИ




3 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. амонячна сода
1 щ. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
150 г сирене


Брашното се пресява и в него се сипват двете яйца, разбити с вилицата с щипка сол и една лъжица захар.
Амонячната сода се разтваря и се оставя да шупне в киселото мляко, докато то удвои обема си.
Прибавят се олиото и настърганото сирене и се замесва тесто, добавяйки още малко брашно, докато спре да лепне.
Върху набрашнен плот с набрашнена точилка тестото се разточва на кора с дебелина 7-8 мм.
Нарязва се на триъгълници и квадрати.


В касерола се загрява обилно олио. Пускат се да се пържат на умерен огън по 3-4 питки.
Обръщат се от двете страни и след като се зачервят, се изваждат.





 

Няма коментари: