ПУДИНГ С ЛАПАД И КРЕМА СИРЕНЕ
за 6 бр.
2 пакетчета крема сирене
3 стръка пресен лук
1 морков
1 скилидка чесън
3 яйца
200 грама лапад
100 мл прясно мляко
2 с.л. пълни брашно
50 г краве масло
2-3 с.л. зехтин
сол, черен пипер, девисил, магданоз, кубче зеленчуков бульон
за украса - цедено кисело мляко или сметана, резенчета чери домати и листенца босилек
Начин на приготвяне:
В огнеупорни купички се застила готварска хартия и се подмазва с меко краве масло.
В тиган с малко зехтин се запържва накълцания пресен лук, нарязания чесън и настъргания на едро морков.
Прибавя се измития и накълцан лапад /или спанак/ и се запържва още 2 минути. Овкусява се с подправките и се разбърква, след което се оттегля от огъня.
Жълтъците се отделят и се разбъркват добре с двете пакетчета крема сирене. Добавя се млякото и брашното и отново се разбърква до еднаква консистенция.
Белтъците се разбиват с миксер на сняг.
Към жълтъците се прибавя задушения лапад, а след това и разбитите белтъци, като внимателно се разбърква на ръка.
Получената смес се разпределя по равно в купичките с намаслена хартия.
Формичките се нареждат в тава и се изпичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути /пекох с вентилация/.
Когато се изпекат, хартията се отстранява.
Украсата е от цедено кисело мляко и листенца босилек.
2 коментара:
Ще дадеш ли да опитам
Имаш порция от мен.
Публикуване на коментар