Днеска съм на тема топчета. Овалях ги два модела. Много
обичам вкуса на магданоз, особено в сурово състояние. Мога да си го ям по цяла
китка с много неща – и в супа, и в салата, в ястието и в кюфтето. Ех, че хубаво
ми се носи аромат на магданоз! Накълцах го в едни, на вид съвсем обикновени кюфтета,
ала като накълцах и една китка в едни тестени топчета, е, вярвайте ми, много ми
се услади днешната магданозена свежест. А и си отиват някак заедно едни до
други тези топчета. Гарнитурата може да им бъде всякаква – просто, каквото се
намира под ръка и според вкуса.
/10 броя кюфтета/
500 грама пилешко филе
1 белтък
1 главичка кромид лук
2 с.л. галета
100 мл. вода
1 китка накълцан магданоз
щипка риган
щипка черен пипер
щипка червен пипер
сол
Месото се нарязва на късчета и се смила в блендера. Към каймата се прибавят накълцания лук, накиснатата галета във водата, белтъка и подправките и се омесва. Прибира се в хладилника за около час.
Приготвят се 10 бр. кюфтета, като с намазнени ръсе се оформят и се изпържват от двете страни в сгорещено олио до зачервяване.
Отиват им малки магданозени чеснови хлебчета.
Рецепта и снимки на магданозените хлебчета ще видите тук:
Няма коментари:
Публикуване на коментар