8 бр. пилешки бутчета /подбедрици/
500 грама пилешки дробчета
8 бр. картофи /не много едри/
1 голям морков
1 с.л. зеленчукова вегета
сол, черен и червен пипер на вкус
олио
за гарнитура:
3 бр. розови домати
стрък пресен лук
магданоз
сол, зехтин
Бутчетата и дробчетата се измиват добре с топла вода.
Картофите се обелват и нарязват на четвъртини.
Моркова се изчиства и нарязва на колелца.
Всичко сурово се нарежда в тава, поръсва се с подправките и олио и се разбърква добре с ръце.
Пече се във фурна на програма грил с вентилация. Пекох на 180 градуса за около 40 минути, или до готовност.
За гарнитурата:
пиперките се почистват от дръжките и семената и се изпичат в чушкопек или в удобно за тази цел място, като например на двора върху тенекия с огън от дърва. До миналото лято така пекох чушките, но вече нямам тази възможност. Голям зор е, но според мен там си ставаха най-добре печените пиперки. Не, не е зор, а казвам така, защото изпичах по един чувал пиперки за лютеница и т.н. Та, чушките се обелват и се накълцват на кубчета. Розовия домат се обелва от люспицата и също се нарязва на кубчета. Смесват се, посолява се, наръсва се с магданоз и зехтин, по желание и пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар