16 бр пилешки крилца
2 с.л. мед
3 с.л. соев сос
сок от един лимон
1 ч.л. зеленчукова вегета
1 ч.л. червен пипер
олио, черен пипер
2 бр. червени домати
1 шепа чери жълти домати
магданоз за поръсване
Пилешките крилца се измиват, отцеждат се и се мариноват за 1-2 часа, предварително оваляни в подправките.
Подреждат се в тава, като покрай тях се слагат резени от червени домати.
На дъното на тавата се налива 1 кафена чашка вода.
Фурната се загрява на 200 градуса на режим грил с вентилация.
Крилцата се пекат до зачервяване или се пробва с вилица до готовност.
Десетина минути, преди да са изпечени крилцата, се пускат и 10-на цели чери жълти доматчета.
Накрая се поръсва с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар