петък, 3 юни 2016 г.

ПУДИНГ С ЛАПАД И КРЕМА СИРЕНЕ

ПУДИНГ С ЛАПАД И КРЕМА СИРЕНЕ




за 6 бр.



2 пакетчета крема сирене
3 стръка пресен лук
1 морков
1 скилидка чесън
3 яйца
200 грама лапад
100 мл прясно мляко
2 с.л. пълни брашно
50 г краве масло
2-3 с.л. зехтин
сол, черен пипер, девисил, магданоз, кубче зеленчуков бульон
за украса - цедено кисело мляко или сметана, резенчета чери домати и листенца босилек

Начин на приготвяне:

В огнеупорни купички се застила готварска хартия и се подмазва с меко краве масло.


В тиган с малко зехтин се запържва накълцания пресен лук, нарязания чесън и настъргания на едро морков.


Прибавя се измития и накълцан лапад /или спанак/ и се запържва още 2 минути. Овкусява се с подправките и се разбърква, след което се оттегля от огъня.


Жълтъците се отделят и се разбъркват добре с двете пакетчета крема сирене. Добавя се млякото и брашното и отново се разбърква до еднаква консистенция.
Белтъците се разбиват с миксер на сняг.


Към жълтъците се прибавя задушения лапад, а след това и разбитите белтъци, като внимателно се разбърква на ръка.


Получената смес се разпределя по равно в купичките с намаслена хартия.


Формичките се нареждат в тава и се изпичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути /пекох с вентилация/.


Когато се изпекат, хартията се отстранява.

Украсата е от цедено кисело мляко и листенца босилек.


Публикуване на коментар