РИБНИ КЮФТЕТА ОТ СКУМРИЯ
за 15 броя
2 бр замразена едра риба скумрия /1 кг/
1 яйце
1 глава кромид лук
1 филия хляб /средата/
сол, черен пипер, сух девесил и пресен копър
олио за пържене
брашно за овалване
рибата се почиства от вътрешностите и главите се премахват, след което се измива. С нож се срязва по дължина на половина и на всяко парче с помощта на остър нож се отстранява кожата. Премахва се и гръбнака и всички кости.
Отделеното месо се смила в блендер за кратко.
Към смляното месо се прибавя накълцания на ситно лук, трохите от филията хляб, яйцето и се подправя на вкус. Разбърква се добре и се оставя да престои 20-30 минути на хладно.
С ръце, потопени в олио се взема топче от така получената кайма и се сплесква леко. Кюфтетата се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио, като се обръщат от двете страни, докато се зачервят.
Гарнирах с пресни зеленчуци: краставица, морков и бяла ряпа Дайкон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар