/ТАРАМА/
2 пълни супени лъжици узрял хайвер
1 малка главичка лук
4 филии хляб /средата/
1-2 с.л. сок от изцеден лимон
400-500 мл олио
сол на вкус
/имах хайвер от прясна дунавска риба, който измит и добре осолен е престоял в затворено бурканче в хладилника повече от месец/
Измих хайвера в цедка на течаща вода и сипах в една купа.
Лука се нарязва на ситно и заедно с хайвера се наситнява с пасатора до еднородна смес.
Средата от хляба се накисва във вода, а после се изтисква и отцежда добре през ситото за брашно.
В купата, в която ще разбиваме, се смесват хляба и хайвера.
Сместа се разбива с миксер, на средни обороти, като постепенно се сипва по малко от олиото, докато стане гъст хайвер.
Накрая се овкусява с лимоновия сок, ако е нужно и малко сол.
2 коментара:
Страхотен е! Точно така го обичам, Дани!
Докарах го. Хапнахме със сухарчета.
Публикуване на коментар