/за 6 чаши/
1 л прясно мляко /разделено на две/
1 пакетче пудинг шоколад
1/2 пакетче нишесте ванилия
2 яйца
8 с.л. кристална захар
2 яйца
1 с.л. краве масло
2 пакетчета ванилова захар
50 грама леко запечени бадеми /смлени/
няколко шоколадови дражета
няколко люспи филирани бадеми
Сваряват се два отделни крема.
Първо се прави белия крем.
За белия крем: 400 мл. прясно мляко се слага ва огъня да заври с 4 с.б. захар. През това време нишестето се разтваря в отделено мляко - 100 мл. Двете яйца се разбиват добре с вилица. Прибавят се към нишестето и се разбърква добре. Прибавят се заедно към горещото прясно мляко, заедно с едната ванилия и се бърка, докато се сгъсти. Отстранява се от огъня. Още, докато е горещ, към белия крем се добавя бучката краве масло и се разбърква да се разтопи. Тенджерата се покрива, да не хване коричка.
За пудинга: Другото прясно мляко - 400 мл. се слага на огъня с 4 с.л. захар да се сгорещи. Добавя се разтворения пудинг с отделено мляко и 1 пакетче ванилова захар. Бърка, се докато се сгъсти.
Още топъл, кремът се разпределя в чаши.
Във всяка чаша сипах първо от кафявия крем, после бял крем и накрая останалия кафяв крем.
Украсих готовите кремчета с шоколадови дражета, филирани бадеми и поръсих обилно с печени смлени бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар