неделя, 7 февруари 2016 г.

РИБА АМУР С ВАРЕНИ КАРТОФИ



Обича ли Писана картоф!? Не знам! Ала аз го обичам! Знам обаче, че Маца обича риба. И аз!

РИБА АМУР С ВАРЕНИ КАРТОФИ

ЧЕРНА КОТКА ВЪРХУ ЧЕРВЕН КАРТОФ


1 голям червен картоф с диаметър около 15 см ще свърши работа за платно на моята картинка
Срязах картофа през средата. Подсушавах го със салфетка, като на няколко пъти му обирах влагата. След това го оставих да престои няколко часа така, за да може да изпръхне повърхността. След това си направих картинката. За тази цел, отново много добра работа свърши любимата червена тънка четчица. Ползвах сладкарска черна боичка, разредена с 2-3 капки водка, за да се изпари по-бързо. И още боички - прашинки от зелена и червена.


Рибата беше едра, около 4 кг, че и отгоре. Изчистих я и я нарязах на котлети. Отделните парчета посолих със сол и оставих да престоят около 1 час. Овалях всяко само в бяло брашно и изпържих в сгорещено олио.


Гарнитура – сварен картоф /онзи – големия, дето Писана се беше натъкмила върху него/. До него сложих още един. Обелих 2-та големи картофа и ги нарязах на кубчета. Залях с вода и сложих на огъня да се сварят. Във водата ливнах малко олио и 1 с.л. зеленчукова подправка. Отцедих в отделен съд и оставих картофите да изстинат. Овкусих с оцет, олио, кромид лук и магданоз.

Няма коментари: