СВИНСКИ ЕЗИК С ГЪБИ
5 бр. свински език;
1 глава кромид лук
подправки: сол, 2-3 дафиноли листа, 5-6 зърна бахар, 10 зърна черен пипер.
още:
250 г. гъби печурки;
1 консерва сварен грах;
1 с.л. трапезна майонеза
за украса - магданоз и пресен морков
Сваряват се 5 бр. свински езици в тенджерата под налягане с 1 лъжичка сол, 2-3 дафинови листа, 5-6 зърна бахар, 10-на зърна черен пипер и 1 главичка лук, срязана на четвъртинки.
Варих ги 40 минути. Още топли се обелват и нарязват на резенчета. Подредих ги в чиния в кръг около пасиран грах, към който прибавих 1 супена лъжица майонеза.
Докато се вари езика, пръжнах цели гъби печурки. А в маслото от гъбите запържих 2 суп. лъжици брашно и прибавих от бульона от сварения език, че да не е сухо. И с магданоз за аромат. И с прясно морковче за цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар