събота, 14 януари 2017 г.

ДОМАШНИ КУРАБИИ С ЧЕРЕШКА И БЕЛТЪК

ДОМАШНИ КУРАБИИ С ЧЕРЕШКА И БЕЛТЪК





за тестото:
160 мл прясно мляко
2 жълтъка
5 с.л. захар
5 с.л. мека свинска мас
1 ванилия
около 300 грама брашно

за плънката:
2 белтъка на стайна температура
щипка сол
5 с.л. захар
3 с.л. бадемово брашно

цели череши - от сладко от белеши череши
1 ванилия

Замесва се тесто и се оставя да си почине.
През това време с миксер се разбиват двата белтъка с щипка сол на гъст сняг.
Добавя се захарта и се разбиват още до хубав гъст крем.
Прибавя се бадемовото брашно и с шпатула се разбърква леко, да се спаднат белтъците.

Тестото се разточва на тънка кора 3 мм.


С формичка се изрязват кръгчета или цветя.
В средата на всяко кръгче се слага по една черешка от сладко, а върху черешката се шприцова белтъчен крем.



Листенцата на всяко цвете се притискат с пръсти, а ако е кръгче, по същия начин се притиска на 4-5 места, за да се получи като гнездо.


Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Фурната се загрява на 170 градуса. Курабиите се изпичат за 10-12 минути, докато порозовеят.
Изпечените сладки се поръсват леко с ванилена пудра захар.




Публикуване на коментар