вторник, 24 януари 2017 г.

БАБИНА МАНДЖИЧКА С ТИКВИЧКИ

БАБИНА МАНДЖИЧКА С ТИКВИЧКИ


2 тиквички
2 средно големи моркова
2 червени чушки
2 скилидки чесън
2 връзки зелен лук
5-6 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. равна брашно
1 ч.л. червен пипер
сол, копър, магданоз
2 ч.ч. вода

В дълбок тиган се сгорещява олиото.
Скилидките чесън и морковите се нарязват на колелца и се пускат в горещото олио да се пръжнат.
Добавят се тиквичките, нарязани на кубчета и се разбърква.
Нарязват се на кубчета двете чушки и също се прибавят в тигана.
Добавя се и накълцания пресен лук.
След като зеленчуците се задушат, се поръсват с брашното, червения пипер, разбърква се и се заливат с 1 ч.ч. студена вода.
Като заври, се добавя и доматеното пюре, размито с 1 ч.ч. вода и се поръсва със сол на вкус.
Яхнията се оставя да поври на тих огън 5-6 минути.



Оттегля се от огъня и се поръсва с пресен копър и пресен магданоз.
Сервира се с лъжица гъсто кисело мляко.
Публикуване на коментар