неделя, 22 януари 2017 г.

СВИНСКО КОНТРАФИЛЕ СЪС СМЕТАНА

СВИНСКО КОНТРАФИЛЕ СЪС СМЕТАНА





1 кг свинско контрафиле
300 грама заквасена сметана
100 мл червено вино
4-5 с.л. олио
2-3 с.л. соев сос
2-3 скилидки чесън
2-3 щипки черен пипер
2-3 щипки сол

Месото се нарязва на шайби. Посолява се, обтрива се с черен пипер и счукан чесън, напръсква се със соев сос и олио и се оставя да престои 2-3 часа.
Котлетите се подреждат в малка тавичка, леко застъпени, като между тях се поставя по 2 с.л. сметана.
Отгоре се поливат със соса и тавичката се покрива с фолио.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Фолиото се отстранява и се запичат още малко, докато се позачервят и докато останат на олио.


Публикуване на коментар