неделя, 29 януари 2017 г.

СИРЕНКИ - ПЪРЖЕНКИ

СИРЕНКИ - ПЪРЖЕНКИ



500 грама брашно
200 мл топло прясно мляко
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. ракия
3 яйца
2 с.л. краве масло
150 грама сирене
олио

В кладенче от пресятото брашно се слагат 2 яйца разбити с 1 ч.л. сол, млякото, ракията и захарта и се замесва меко тесто.



Разделя се на четири части.

Всяко топче се разточва на малка кора широка 20 см. върху набрашнен плот. Поръсват се с разтопено краве масло и четирите кори се поставят една върху друга. Последната не се намазнява.

Всички заедно се разточват на голям тънък лист.

Едно яйце се разбива и се смесва с натрошено сирене за плънка.
Плънката се разнася върху разточеното тесто. Навива се на руло и се нарязва на парчета 2-3 см.


Притискат се с намаслени ръце и се пържат в сгорещено обилно олио.



Публикуване на коментар