четвъртък, 28 април 2016 г.

ШПЕЦЛЕ СЪС ЗАПЕЧЕН БЕКОН И СОС БОЛОНЕЗЕ

ШПЕЦЛЕ СЪС ЗАПЕЧЕН БЕКОН И СОС БОЛОНЕЗЕ




1/2 пакет Шпецле /немска паста/
1 пакетче сос "Болонезе" на "Маги малки тайни"
200 г варено-пушен бекон
100 г филе "Елена"
200 г гъби печурки
шепа броколи
2 -3 с. лъжици пармезан
олио

В два литра посолена вряща вода сипах пастата да се свари за 15 минути, като във водата сложих 2 с. л. олио.
В керамичен тиган запекох бекона, нарязан на тънко, без мазнина. Отделих в една паница.



В тигана с малко олио запържих нарязаните на резенчета гъби. Отделих в друга паница.
В кипяща вода, пуснах замразените броколи за 3 минути, след което ги извадих в съд със студена вода.
В тигана сипах разтворения в 300 мл. вода сос "Болонезе" и готвих за 5-6 минути, докато се посгъсти.


В дълбока чиния сипах от отцедените и измити с топла вода спагети "Шпецле". Отгоре сложих шепа накълцан на тънки ивици запечен бекон и от филето "Елена". Добавих от запържените гъби, малки розички броколи и залях със соса. Накрая ръснах пармезан.


Публикуване на коментар