неделя, 24 април 2016 г.

ЧЕРЕН СЛАДКИШ БЕЗ ЯЙЦА

ЧЕРЕН СЛАДКИШ БЕЗ ЯЙЦА




За тестото:

1 и 1/2 ч.ч. кристална захар
1 с.л. какао
1 бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче ванилова захар
2 с.л. разтопено краве масло
1 кофичка кисело мляко
1 кафена чашка нарязани на едро орехи

Глазура:

1 пълна кафена чаша пудра захар
2 с.л. какао
60 грама краве масло
3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и се сипва в подходяща купа. Прибавят се към брашното другите сухи съставки и се смесват, като се разбъркват добре с лъжица. Млякото се разбърква с лъжица и се прибавя към брашното, както и маслото и орехите. Всичко се разбърква отново добре. Сипва се в тавичка с незалепващо покритие леко намазана с краве масло. Сладкиша се пече на 180 градуса за около 30 минути или с проба до суха клечка.

Всички продукти за глазурата се сипват заедно в малък съд. На водна баня и на слаб огън, се разтопява, като се бърка до получаване на гладка глазура.
Сладкиша се залива с глазурата. Като изстине се нарязва на пастички.

Аз разтопих отделно и няколко блокчета бял шоколад, с който нарисувах бели цветчета върху кафявата глазура. За тази цел разтопения бял шоколад сипах в малко найлоново пликче, на което отрязах връхчето на едното ъгълче, вместо да ползвам пош.





Публикуване на коментар