събота, 23 април 2016 г.

ТОПЧЕТА ЧУШКИ БЮРЕК

ТОПЧЕТА ЧУШКИ БЮРЕК





8 бр чушки /пипер/
150 г краве сирене
120 г кашкавал
3 яйца за плънка
2 яйца за панировка
1 малка скилидка чесън
няколко стръка магданоз
1-2 щипки черен пипер
брашно и галета за овалване
олио

Пиперките се почистват от семките, изпичат се и се обелват, след което се накълцват на ситно.
Слага се на огъня малко тиганче с 2 с. л. олио, в което се чукват 3 яйца и се разбъркват /да станат като пържени бъркани рохки яйца/. Изключва се котлона. Към яйцата се прибавя натрошено сирене и се разбърква. Яйцата се прибавят към нарязаните пиперки. Добавя се и пресованата скилидката чесън, черен пипер, накълцан магданоз и настърган кашкавал. Всичко се разбърква в една купа, а през това време слагаме касерола с олио на огъня да се сгорещи.




От получената смес, с мокри ръце, се правят топчета, колкото голям орех. Овалват се в брашно, потапят се в разбито яйце, а след това в галета. Пускат се по 4 топчета в сгорещеното олио и се изпържват от двете страни за кратко, колкото да хванат златиста коричка. Изваждат се внимателно с решетъчна лъжица.
Студени също са вкусни.



Може и без лука, той е просто за декорация. Всъщност, много добре им отива салатка от краставица и домати.
Публикуване на коментар