петък, 22 април 2016 г.

ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕШКО МЕСО В ГОНДОЛА

ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕШКО МЕСО


/за 4 бр. гондоли/
1,2 кг. пилешко месо
3-4 средно големи картофа
200 грама гъби кладница
200 мл. течна готварска сметана
200 грама заквасена сметана
50 грама синьо сирене
1 бр. моцарела
8 бр. чери домати
4 бр. маслини
4-5 листа див чесън, кашкавал за поръсване, подправки по желание

Всички продукти сготвих до готовност. Накрая само се запича. Картофите нарязах на пръчки, изпържих и посолих. Отделих в една чиния. Пилешкото месо обезкостих, назярах на кубчета, изпържих-задуших в малко олио, посолих с черен пипер и уни сос /той е солен/. Отделих в друга чиния. Гъбите накъсах на ленти, изпържих, леко посолих, отделих в чиния. В малкото мазнина, в тигана, сипах готварската сметана, разбърках заквасената сметана, сипах и нея, добавих нарязания див чесън и едно пилешко бульонче. Оставих го да клокне за кратко/3-4 минути/. Разпределих продуктите в гондолите, като редувах – картофи, месо, гъби, по 3-4 кубчета синьо сирене, по две шайби моцарела, залях със соса, поръсих с настърган кашкавал и гарнирах с по две доматчета, срязани на половина и маслина. Сложих в загрята фурна на 200 градуса да се запече леко кашкавала.



Публикуване на коментар