събота, 6 февруари 2016 г.

БАНАНОВА СЛАДОСТ

БАНАНОВА СЛАДОСТ

 /за 4 порции/
250 грама маскарпоне;
4-5 с.л. кисело мляко;
5-6 с.л. пудра захар;
1 ванилия;
2 големи банана;
60 грама шоколад
В купа с миксера се разбива сиренето маскарпоне, заедно с киселото мляко, пудрата захар и ванилията, до получаване на гладък крем.
Единият банан се обелва и се намачква с вилица. Прибавя се към крема и се разбърква с лъжица.
Шоколада се начупва на кубчета в малък съд, който се поставя в друг по-широк съд с малко вода и се слага на огъня да заври. Така разтопяваме шоколада на водна баня, като към него прибавяме 2 с.л. прясно мляко и бъркаме, докато напълно се разтопи.
Другият банан го нарязваме на колелца.
В чашите за крем пускаме по 3-4 колелца от нарязания банан и заливаме отстрани по стената на чашите от горещия шоколад, така че да се стече към банана. Отгоре сипваме от млечния крем.
Украсяваме по желание - със струйки от течния шоколад, резенче банан на шишче и шоколадово драже.




Публикуване на коментар