петък, 31 август 2018 г.

БИСКВИТИ С ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО

БИСКВИТИ С ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО

 



200 г брашно
120 г краве масло
150 г кристална захар
50 г кафява захар
180 г фъстъчено масло
1 яйце
2 прахчета ванилия
1 ч.л. бакпулвер

Маслото трябва да е меко, престояло на стайна температура, се разбива с миксера, заедно с бялата и кафявата захар за 2-3 минути. Прибавя се яйцето и ванилията и отново се разбива. След това се прибавя фъстъченото масло, като отново се разбива. Накрая се добавя пресято брашното, заедно с бакпулвера. Ще се получи не много гъста смес, много меко тесто.



С леко намокрени ръце се взема от тестото и се оформя топче, колкото орех. Топчетата се поставят в тава на разстояние едно от друго върху хартия за печене.



С вилица, потопена във вода, за да не лепне, всяко топче се притиска отгоре на кръст, така, че да се получи като решетка.
Фурната се загрява на 180 градуса. Бисквитите се пекат за 12 минути. Като се извадят от фурната бисквитите са меки. Затова се оставят да се охладят в тавата за 10-на минути.









Няма коментари: