вторник, 29 март 2016 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ В РУЛО ОТ ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН

ПИЛЕШКО ФИЛЕ В РУЛО ОТ ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН



Необходими продукти:
пилешко филе
1 тиквичка
1 патладжан
6 слайсчета топено сирене /аз сложих със зелен пипер/
няколко лъжици рязано сушено домати в зехтин
2 стръкчета девисил и 2-3 стръкчета магданоз
черен пипер, сол

С картофобелачката изрязваме няколко ленти от тиквичка и няколко от патладжана по дължина. Потапяме ги във вода, за да не почернее патладжана. През това време от пилешкото филе се изрязват тънки платки.

Върху готварска хартия се подреждат лентите от тиквичка и патладжан, като се редуват, застъпвайки ги в единия край. Върху тях се поставят лентите топено сирене и се разстила филето. Поръсва се с подправките, посолява се, наръсва се с домати и внимателно се завива на руло с помощта на хартията. Поставя се в подходяща тавичка, както е с хартията. Отворих го и за препасах с ленти от пресен чесън - хем да го държи, хем за аромат. Отново се покрива, загръщайки го с хартията. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса с хартията за около 30 минути, след което се отваря и се пече още 10-15 минути.



Публикуване на коментар