събота, 19 март 2016 г.

СВИНСКИ ДЖОЛАН С КАРТОФИ

СВИНСКИ ДЖОЛАН С КАРТОФИ



1 заден джолан
3-4 листа дафинов лист
5-6 зърна бахар
10-на зърна черен пипер
150 мл. вино
1 ч.л. сол

2 големи глави кромид лук
1 голям морков
2 големи картофа
4-5 скилиди чесън
1 ч.ч. рязани домати консерва
червен пипер
магданоз

Джолана се измива и се залива с вода и 150 мл. вино в тенджерата под налягане. Добавят се дафиновия лист, бахар, черен пипер и малко сол. Слага се на огъня и се вари 30-40 минути.

Лука и моркова се нарязват на кубчета и се слагат да се запържат в малко олио на огъня. Прибавят се картофите и чесъна и се запържват още малко, като се разбърква.
Джолана се слага в средата на една тавичка и се поръсва с червен пипер, като се намазва с малко олио. Около него се сипват картофите. Залива се част от бульона, в който се е варил джолана /около 2 чаени чаши/.
На няколко места се слага по 1 лъжица от доматите.
Фурната се загрява и ястието се готви още 30 минути на 180 градуса. На два пъти джолана се облива с лъжица от соса.
Когато е готово, ястието се поръсва с накълцан магданоз.




Публикуване на коментар