сряда, 16 март 2016 г.

ГЮВЕЧЕ С КОЛБАСИ

ГЮВЕЧЕ С КОЛБАСИ


Тук няма грамаж на продуктите, всичко е според наличностите в хладилника, както в моя случай, а в другия е, ако си закупим по желание необходимите продукти, но във всеки случай си става една чудесна вкусотия.

за 4 порции:
2 картофа, нарязани на четвъртини и на много тънък чипс /може и без тях/
още - нарязани мезета: шпек салам, луканка, пушено филе, шунка
200 грама краве сирене
200 мл накълцани домати консерва
малко бурканче стерилизирани гъби
маслини
чубрица
4 яйца

На дъното на всяко гювече се слага по една с.л. олио. Разпределят се по равно продуктите в купичките, като най-напред се слагат картофките, отгоре колбасите, сиренето, гъбите, маслините, поръсва се чубричка, заливат се с доматите и сока от гъбите. Може да се добави по малко водичка. Слагат се във фурната и тогава се включва на 200 градуса. Пекат се около 40 минути. Отхлупват се и се чуква по едно яйце. Връщат се във фурната още малко, да се запече яйцето.



Публикуване на коментар