понеделник, 14 март 2016 г.

СЕЛЬОДКА С ОРИЗОВА БИСКВИТКА И ЗЕЛЕН ХАЙВЕР

СЕЛЬОДКА С ОРИЗОВА БИСКВИТКА И ЗЕЛЕН ХАЙВЕР
продукти:2 филета атлантическа херинга /маринована розова сельодка/
няколко оризови бисквити
топено сирене със зелен пипер /готов слайс/
3 с.л. сирене рикота
2 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица
1 ч.л. зехтин
1 стрък пресен лук
зелен хайвер

за декорация - решетка от:

1 яйце
2 с.л. брашно
1 с.л. маслиново пюре

Приготвяне на декоративната решетка:

Яйцето се разбива с вилица. Прибавя се брашното и маслиновото пюре. Фурната се загрява предварително на 220 градуса. Върху хартия за печене с шприц /фунийка от хартия за печене, на която отрязваме малко връхчето/ шприцоваме фигурка с форма на решетка. Запичаме фигурите в сгорещената фурна за 2-3 минути на вентилация. След това отлепваме от хартията. Не е необходимо да се намаслява хартията, тъй като в маслиновата паста има зехтин.За гарнитурата: В купичка разбъркваме 3 с.л. рикота, 2 с.л. майонеза, 1 ч.л. горчица и 1 ч.л. зехтин.

Приготовление: Върху оризова бисквита сложих слайс топено сирене, подгънато като фунийка, закрепено с част от клечка за зъби. Там, където е боднато, за да не се вижда част от клечката, "закопчах" с кръгче от зелен лук.
Във получената фунийка от топеното сирене, сложих по 3 парченца от сельодката. Отстрани гарнирах с по 1 лъжица от майонезената смес. Поръсих с нарязан пресен лук, който в основата си беше червен и това допринесе за повече цвят. А отгоре украсих с декоративната маслинова решетка.
И не, не ви пращам за зелен хайвер! На финала, гарнирах всяка порцийка с по 1 ч.л. зелен хайвер.  Публикуване на коментар