събота, 12 март 2016 г.

ДРУСАН СВИНСКИ КЕБАП

ДРУСАН СВИНСКИ КЕБАП


1 кг месо от плешка
3 големи глави кромид лук
4 - 5 с.л. олио
3-4 дафинови листа
5-6 зърна бахар
10-на зърна черен пипер
2 щипки сол
2 щипки смлян черен пипер
2 щипки чубрица
1 с.л. пикантина
1 ч.л. червен пипер
4 скилидки чесън
50 гр краве масло
1 кафена чашка вода

Месото се нарязва на късчета /кубчета/ и се слага в сгорещеното олио в ниска и широка тенджера или в дълбок тиган, който е с капак. Запържва се, като се разбърква няколко пъти, докато се позачерви /около 5-6 минути/. Налива се 1 к.чашка вода, прибавят се дафиновия лист, бахара и зърната черен пипер и се захлупва с капака. Оставя се на по-тих огън и от време на време се раздрусва, в продължение на 20-на минути или докато изври водата, а месото остане на мазнина. Прибавя се нарязания лук на едри полумесеци, пикантината, краве масло и отново се захлупва. Готви се още 10-на минути /докато поомекне лука/. През това време се добавя чесъна, нарязан на шайбички, чубрицата и смления черен пипер. Отново се разтръсква тенджерата, както е с капака няколко пъти. Малко преди са се смъкне от огъня се поръсва със сол и с червения пипер и пак се раздрусва.
Накрая може да се поръси с магданоз. Аз наръсих нарязани пера от зелен лук.





Публикуване на коментар