неделя, 31 януари 2016 г.

СЛАДКИШ "МАРШМАЛОУ"

СЛАДКИШ "МАРШМАЛОУ"
За блата:
6 бр. жълтъци
10 равни с.л. захар
200 мл прясно мляко
100 мл олио
120 г брашно (6 с.л. пълни)
3 с.л. какао
5 г бакпулвер
10 г ванилова захар
За кремa:
6 бр. белтъци
10 с.л. захар
За сиропа в крема:
10 с.л. захар
4 с.л. вода
За глазура:
1 с.л. олио
2 с.л. прясно мляко
100 г кафяв шоколад

Начин на приготвяне
На блата:
Разбийте жълтъците със захарта на гъст крем. Добавете прясното мляко, олиото и смесеното брашно с какао и бакпулвер. Получената смес сипете в съд (по-дълбок) намазан с олио и брашно. /Пекох в тавичка с диаметър 30 см./ Печем на 200С градуса.

На крема:
Разбийте белтъците със захарта на сняг.
Първо се разбивам белтъците, да се захванат, а след това добавяме постепенно захарта.
В съд на котлона сложете останалата захар с вода. След като сиропа почне да прави балончета намалете малко котлона. Оставете го да ври.
За да проверите дали е сиропа готов, вземете една вилица и я намокрете със студена вода. Веднага я топнете в сиропа и я извадете. Духнете в нея и ако се направи балон сиропа е готов.
Готовия сироп сипвате към разбитите белтъци с непрекъснато бъркане с миксера. Продължете да бъркате с миксера поне още 10 минути.

Сглобяване:
Извадете от фурната готовия блат и намалете температурата на фурната на 130С градуса, върху блата сипете получения крем. Върнете сладкиша във фурната и печете още 10 минути.
Готовия сладкиш, още топъл, полейте с разтопения шоколад с олиои прясно мляко на водна баня. Нарежете го веднага на желаните от вас парчета. Оставете го да изстине, не в хладилник.
Рецептата, като първоизточник, ползвах от тук:










Публикуване на коментар