събота, 30 януари 2016 г.

СВИНСКИ ДРОБ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ПЕЧЕН ЛУК

СВИНСКИ ДРОБ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ПЕЧЕН ЛУК
Пръжнах го и му измислих една "елегантна" гарнитура, че иначе, знаете, е сух.
Дроба го нарязах на парчета, широки 1 см., овалях го в брашно и... - в тигана.
Исках нещо мокро за гарнитурка. Сварих пресен зелен боб. Овкусен със сол, две скилидки стрит чесън, копър, оцет и олио, някак тръгна на дробчето. През това време метнах във фурната две шепи малки лукчета. Подрязах ги малко, без да ги беля. Пекох ги на грил с вентилация. Бързо станаха. После ги обелих. И тях посолих и намокрих с малко оцет и олио.


Публикуване на коментар