понеделник, 25 януари 2016 г.

БРИОШ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД

БРИОШ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД
Омесва се меко тесто с 500 грама бяло брашно, размесено с едно пакетче суха хлебна мая /нямах жива/ + 2 яйца разбити с вилицата, 5-6 суп. лъжици захар, 2 щипки сол, 3 суп. лъжици меко краве масло, 200 мл. топло прясно мляко. Оставя се в купа завито с прозрачно фолио да втаса и удвои обема си. Нарязва се на 4 части. Всяка се разточва върху набрашнен плот на тънка кора с дебелина 2-3 мм. Първия лист се поставя в тавичка с диаметър 30 см върху хартия за печене /аз пекох в тавичка с незалепващо покритие и не слагах хартия/ и се намазва равномерно с течен шоколад. Редуват се действията. В средата се отпечатва кръг с не много голяма чаша и от това очертано кръгче към краищата се разрязва на 16 триъгълника. Усукват се 2 по 2 /с дясната ръка се завърта надясно, а с лявата – наляво, по два пъти/. На всички лъчи крайчетата леко се подгъват навътре към дъното на тавата. Напръсква се леко с 2 суп. лъжици прясно мляко. Пече се за около 20 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Аз пекох на вентилатор.







Няма коментари: