събота, 30 януари 2016 г.

ПОШИРАНИ ЯЙЦА СЪС СВЕЖО ЗЕЛЕНО

НЕЩО БЪРЗО, ЛЕСНО, ЛЕКО:
ПОШИРАНИ ЯЙЦА СЪС СВЕЖО ЗЕЛЕНО
Днеска пак ще се запиша!
Ето, почвам и да пиша:
Някой беше ми дал идея за поширани яйца в стреч-фолио /мисля, че дамата се казваше Надежда/. Реших да пробвам. Това е резултата.
Кипва се вода в тенджерка. Предварително се подготвят чашки, в които се слага стреч-фолио, така, че краищата да висят навън. Вътре се капва малко олио, чуква се яйце във всяка чаша, посолява се и се събират краищата на фолиото, след което се завързва с конец. Получените вързопчета се закачат с конеца на летвичка, която се закрепва върху тенджерата и яйцата внимателно се пускат в съда с водата, да потънат, без да опират дъното на съда. Варят се около 2-3 минути, или според желанието за рохкавост.
Аз ги сложих върху зелена маруля + пресен лук + краставица, овкусена със сол, олио и оцет, ръснах крутончета и гарнирах с телешка пастърма и синьо сирене.


Публикуване на коментар