събота, 23 януари 2016 г.

ТЕЛЕШКО С РОЗИ ОТ КАРТОФИ

ТЕЛЕШКО С РОЗИ ОТ КАРТОФИ И "ГУРМЕ" СОС ОТ ГЪШИ ДРОБ
Рецепта: 1 кг. телешко месо нарязах на кубчета и запържих в сгорещено олио да се глазира. Залях с 1 чаша розово вино и оставих на слаб огън да къкри под капак. Прибавих 2 дафинови листа, 2-3 зърна бахар, 5-6 зърна черен пипер, 1 кубче зеленчуков бульон и 1/4 нарязана кора от един банан. От време на време се разбърква, докато изври виното. При сервиране месото се залива със сос гурме, показан на снимката, приготвен според указанието на пакетчето.
Рози от картофи: Картофите се нарязват на тънък чипс, посоляват се и се оставят да престоят, да омекнат. Отцеждат се върху хартия и се оформят на рози, като се забождат с половинки клечки за зъби. Изпържват се в сгорещено обилно олио, след което се отцеждат върху готварска хартия.
Един домат Кумато е пълнен с натурален млечен крем.





Публикуване на коментар