събота, 23 юни 2018 г.

КРИТАРАКИ С ПИЛЕШКО МЕСО

КРИТАРАКИ С ПИЛЕШКО МЕСО




500 г пилешко месо
1 ч.ч. критараки
1 глва лук
3 скилидки чесън
1 голям червен домат
кашкавал
магданоз
зехтин, черен пипер, червен пипер, сол

От месото се отстранява кожата. Нарязва се на дребни кубчета и се запържва в тиган с малко зехтин - 4-5 лъжици, до получаване на златист цвят, като се разбърква от време на време. Към запърженото месо се прибавя нарязания лук, също и 2-3 скилидки пресован чесън. Пържи се още малко, докато лукът омекне. Подправя се с 2-3 щипки смлян черен пипер и толкова червен пипер. Тогава в съда се сипва една чаша критараки и се залива с 3 ч.ч. гореща вода. Оставя се да къкри на умерен огън 5-6 минути, като се разбърква от време на време. Добавя се нарязан на кубчета, предварително обелен един червен домат и се готви още 5-6 минути, за да омекне домата.
Захлупва се и се оставя да престои 4-5 минути да си поеме добре водата.
Сервира се, като се поръсва с магданоз и с настърган кашкавал. 




Няма коментари: