СОЧНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА В ГОНДОЛИ
500 г пилешки дробчета
250 г пушено пилешко бутче
4 бр едри печурки
2 бр малки моркова
3 бр картофи
1 червена пиперка
4 белени домати /от консерва/
16 с.л. доматен сок
200 мл сметана за готвене
100 г кашкавал
1 с.л. брашно
сол, олио, магданоз, черен пипер
Дробчетата се срязват на две, измиват се и се отцеждат. Поръсват се със сол и се овалват в една лъжица брашно.
В тиган се сгорещява олио и дробчетата се пускат да се позапържат леко, като се обръщат от двете страни - за около 3-4 минути. Изваждат се в една паница.
В същото олио се пускат да се позапържат гъбите, които предварително се обелват и се нарязват. Заедно с тях се запържват морковите и пиперката, нарязани на кубчета, които се поръсват с 2 щ. смлян черен пипер и малко сол.
Картофите се сваряват предварително и се обелват.
Пилешкото бутче с плешката се обезкостява и се накъсва на ситно.
В 4 гондоли се разпределят продуктите.
Слагат се по няколко дробчета, късчетата пушено месо, гъбите с морков и пипер и във всяка гондола отгоре се натрошават сварените картофи. Върху картофите се слагат по две половинки белени домати.
Една кутийка готварска сметана също се разпределя по гондолите. Накрая във всяка се добавя по 4 с.л. доматен сок.
Слагат се във фурната на 200 градуса и се запичат за 30 минути.
Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат още 5 минути.
Като се извадят от фурната се поръсват с накълцан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар